Aktinidijos baltame šokolade

  • Kodas: RU9223
    19 Lt
    550
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 

    Aktinidijos baltame šokolade, 140 gr. stikliniame indelyje. 2012 metais gaminys apdovanotas aukso medaliu.

    Gamintojas
    Rūta

    Dražė „AKTINIDIJOS SU BALTUOJU ŠOKOLADU“ gaminama iš Lietuvoje užaugintų ir šaltyje džiovintų (liofilizuotų) aktinidijų uogų. Tokiu būdu džiovintos uogos išsaugo visas maistines savybes ir vertingąsias sudėtines dalis, nepakinta jų skonis, kvapas ir forma. Aktinidijų uogose gausu vitamino C (liofilizuotose aktinidijose šio vitamino randama iki
    1 proc. visos uogos masės). Norint, kad žmogus gautų dienos vitamino C normą, jam užtenka suvalgyti vieną didelę aktinidijos uogą.

    Šiam produktui pagaminti naudojama speciali džiovinimo šaltyje technologija – liofilizacija. Šaltyje džiovintose (liofilizuotose) aktinidijose išlikusios vertingos sudėtinės dalys, nepakitusi jų išvaizda, skonis, kvapas ir forma. Produktai džiovinami vakuume, labai žemoje temperatūroje (-85 °C). Esant tokioms sąlygoms, vanduo iš kietos būsenos (ledo) pereina į dujinę būseną aplenkdamas skysčio fazę ir yra pašalinamas. Visi produktų gedimo procesai bei biologiškai vertingų medžiagų suirimas vyksta skystoje fazėje. Taigi, nesant skystos vandens fazės bei oro ir džiovinant šaltyje, yra išsaugomos praktiškai visos vertingos uogos medžiagos, išlaikomas pirmykštis jos tūris, gaunamas pecifinė traški, puri tekstūra.